Spurd Senioren Sport

Aanbod Spurd Senioren Sport

Het nieuwe seizoen van Spurd senioren sport is weer van start gegaan! Fijn dat we u weer op aangepaste wijze kunnen ontvangen.

Wij houden uiteraard rekening met de richtlijnen van het RIVM en hanteren steeds de 1,5 meter. Wij volgen de ontwikkelingen rond corona op de voet.

Er vinden lessen binnen en buiten plaats.

De lessen vinden plaats op de genoemde lestijden in het programma-overzicht van het aanbod Spurd senioren sport.

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Stuur een mail naar vitaliteit@spurd.nl of bel naar 0299-418100.

Les bijwonen? Meld u vooraf aan, dan houden wij rekening met uw komst.

U bent van harte welkom!

 

Onderstaand treft u een toelichting per activiteit:

 

ACTIVITEITEN BINNEN

Badminton:

Er worden badmintonwedstrijdjes gespeeld, zowel dubbel- als enkelspel. Na 25 minuten wordt 10 pauze gehouden voor een kop koffie en een praatje.

Conditiegym sport en spel (dames):

De (kracht)oefeningen worden lopend, staand of liggend op een matje uitgevoerd. In de laatste 10 minuten wordt er meestal een spelletje volleybal gespeeld.

Fifty Fit sport en spel:

Elke week staat een andere sport centraal. Er worden verschillende eenvoudige technieken en trainingsvormen gedaan. Er wordt afgesloten met een wedstrijdvorm.

Fifty Fit op muziek:

Er wordt bewogen op de beat van de muziek, waardoor het tempo wisselt. Verschillende, eenvoudige danspasjes zijn voor iedereen haalbaar. Er wordt afgesloten met ontspanningsoefeningen.

MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen):

Oefeningen, met gebruik van verschillende spelmaterialen, worden staand en lopend op een matig intensief niveau uitgevoerd. Er wordt afgesloten met ontspanningsoefeningen. MBvO stoelgroep is gelijk aan MBvO, de oefeningen worden hier staand achter de stoel en/of zittend op de stoel uitgevoerd.

Parkinson boksen:

Een gevarieerde non contact boksles voor mensen met parkinson in fase 1 of 2 van het ziektebeeld. Met aandacht voor: cognitie, dubbeltaken, coördinatie, rotaties en sporten. Door beweging verbetert u ook uw uithoudingsvermogen, kracht, balans en lenigheid.

 

ACTIVITEITEN BUITEN

Balkonles - Bewegen aan huis:

Tijdens de les wordt u door herkenbare muziek uitgedaagd tot bewegen voor uw deur. Iedereen doet mee in zijn eigen tempo en binnen de eigen (fysieke) mogelijkheden. De basisbewegingen zijn eenvoudig te volgen voor iedereen. Ook mensen met een rollator en mensen uit de directe omgeving van het wooncomplex zijn van harte welkom. De balkonlessen vinden op meerdere locaties plaats. Informeer bij ons voor een locatie bij u in de buurt.

Claudicatio:

Deze groep verzamelt bij het Leeghwaterbad en de oefeningen vinden plaats in het Leeghwaterpark. De groep is speciaal bedoeld voor mensen die last hebben van etalagebenen. Lopen is basis van de les, waarbij ook spelvormen niet vergeten worden.

Goldensports:

De (matig) intensieve gevarieerde oefeningen en spelvormen bij Goldensports dragen bij aan gezelligheid en ontmoeting. Lies, 80 jaar: “Als ik heb meegedaan, heb ik de hele dag een goed humeur.”

Parksport de Purmer:

Deze les vindt in circuitvorm plaats met de focus op kracht en conditie. Tussen de krachtoefeningen door worden stukjes gewandeld of gejogd met af en toe een stretch, 

of balansoefening.

Sportief wandelen:

Verzamelen op het parkeerterrein van v.v. Wherevogels. Tijdens dit wandeluurtje op zowel harde- als onverharde paden staan de sociale contacten voorop. De wandeling vindt plaats met een gemiddelde snelheid van 4 km/uur. Tussendoor worden kracht- en balansoefeningen gedaan.

 

ACTIVITEITEN IN HET LEEGHWATERBAD

Aangepast zwemmen:

Watergymnastiek waarbij maatwerk mogelijk is voor mensen met bijvoorbeeld; hartklachten, reuma, astma etc. De watertemperatuur van 32 graden Celsius zorgt voor een heerlijk ontspannen verblijf in het water. Onze instructeurs verzorgen een gevarieerde les op muziek en houden rekening met ieders individuele beperking(en). Voor deze activiteit is geen zwemdiploma nodig. 

Banen zwemmen in het doelgroepenbad:

Vrijblijvend en zelfstandig banen zwemmen in het doelgroepenbad. Op tempo of rustig aan kunt u banenzwemmen in warm water.

Banen zwemmen in het sportbad:

Vrijblijvend en zelfstandig banen zwemmen in het sportbad. Het water heeft een temperatuur van 26 graden Celsius. U kunt op tempo of rustig aan zwemmen.

Fifty Fit:

Zorg ervoor dat u ook fit en soepel blijft en doe mee aan Fifty-Fit voor ouderen! Ideaal om fit te blijven en een gezellig sportieve workout voor mannen en vrouwen. U doet onder deskundige begeleiding oefeningen in borstdiep water van een heerlijke temperatuur. U hoeft dus niet te kunnen zwemmen. Iedereen doet mee naar zijn of haar vermogen en blessures zijn in het water vrijwel uitgesloten. Spieren en gewrichten blijven soepel.