Parkinson Boksen

Heeft u Parkinson en wilt u meer (gaan) bewegen? Parkinson-boksen is een wekelijks beweegprogramma op maat waarbij u elke donderdag van 13.00-14.00 uur van harte welkom bent.

Inmiddels is aangetoond dat het proces van de ziekte vertraagd wordt wanneer regelmatig bewogen wordt. De non contact boksles vindt plaats bij Better You en wordt verzorgd door geschoolde instructeurs van Better You en Spurd. Het is een gevarieerde les met specifieke aandacht voor de elementen van bewegen die door Parkinson (langzaam) achteruit gaan. Denk hierbij aan uithoudingsvermogen, beweeglijkheid, coördinatie, balans, kracht en lenigheid. 


 

Na een inleidend gedeelte kunnen de aanwezigen deelnemen aan een proefles. We gaan uiteraard zoveel mogelijk patiënten, therapeuten en verwijzers informeren over deze mogelijkheid tot structureel bewegen, voor deze groeiende doelgroep. De lessen zijn toegankelijk voor mensen met Parkinson die in fase 1 en 2 verkeren.
 

“Door Parkinson-boksen vergeet je je eigen aandoening en voel je je sporter i.p.v. patiënt. Na de les voel je je sterker, beter en heb je meer energie. Dat geeft de kracht en de drive om door te gaan.” - Alex