LHBTIQ+

Een veilig sportklimaat voor iedereen, daar gaan we voor!

Tijdens de Regenboogmaand oktober vragen we extra aandacht voor de LHBTI’ers in Purmerend (LHBTI staat lesbisch, homosexueel, bi-sexueel, transgender en intersekse). Dit doen we door verschillende sportactiviteiten te organiseren die in het teken staan van het bespreekbaar maken van seksuele en genderdiversiteit.  

Daarnaast verlichten we de hele maand oktober een paar van onze accommodaties roze. Ook roepen wij de Purmerende verenigingen op de regenboogvlag te hijsen op 11 oktober (Coming Out Day), maar uiteraard mag die vlag ook de hele maand of het hele jaar wapperen!  Zie hieronder wat er op de planning staat in oktober 2021.

 

Coming out day – maandag 11 oktober 2021

Vandaag hijsen we de vlag!  Het is  Coming  Out  Day, een belangrijke dag om bij stil te staan.  Waarom is dit nodig? Er zijn namelijk nog zoveel mensen die nog niet voor hun seksuele geaardheid durven uit te komen. Een coming out is veel velen dan ook niet één moment, maar speelt dit een leven lang. Denk aan: nieuw werk, nieuwe mensen ontmoeten, in een nieuwe omgeving gaan wonen.  

Zolang LHBTI’ers nog steeds als ‘anders’ worden gezien, zo lang is het nodig om Coming Out Day te vieren! 

Wij doen dit door de regenboogvlag te hijsen bij het Leeghwaterbad. We hopen dat zo veel mogelijk sportverengingen ons voorbeeld volgen. 

 

Regenboogvoetbaltoernooi – woensdag 20 oktober 2021

 

Regenboogvoetbaltoernooi is een sportactiviteit tijdens de Purmerendse Regenboogmaand. Tijdens dit toernooi besteden we aandacht aan het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit. Ook op het sportveld is immers iedereen gelijk! 

Meld je aan en doe mee aan dit mooie toernooi! Naast teams van verschillende verenigingen zijn ook ‘vriendenteams’ van harte welkom! 

Programma: 

Datum 

Woensdag 20 oktober (in de herfstvakantie) 

Tijd 

11.30 uur teams aanwezig & Beginpraatje 

12.15 uur Aftrap 1e wedstrijd 

14.15 uur Prijsuitreiking 

Locatie 

FC Purmerend 
Savannestraat 51/53, 1448 Purmerend 

Teams 

Teams van leeftijdscategorieën: 

  • Onder 12 

  • Onder 13 

  • Onder 14 

  • Onder 15 

Zowel de selectie als de niet selectieteams mogen zich hiervoor aanmelden. Uiteraard zullen we de selectieteams bij elkaar in de poule indelen. 

Toernooi vorm 

Aangezien het in de herfstvakantie is kunnen we ons voorstellen dat de teams incompleet zijn. Mede daarom hebben we bedacht om wedstrijden van 7 tegen 7 te spelen. De wedstrijden duren 15 minuten en worden gespeeld op een half veld. 

Side event 

Er zullen activiteiten/spellen (penaltybokaal, latje trap, springkussen) aangeboden ter aankleding/aanvulling van dit mooie toernooi. 

Demo wedstrijden 

Tussen het toernooi door zullen er demowedstrijden gespeeld worden. Daarvoor zijn verschillende personen benaderd. 

Aanmelden 

Aanmelden kan door een email te sturen naar info@spurd.nl 

 

Aanmelden kan door een email te sturen naar info@spurd.nl 

 

SWIM PRIDE – zaterdag 23 oktober 2021

 
Voor het eerst organiseert Spurd op zaterdag 23 oktober een SWIM PRIDE. Deze avond staat volledig in het teken van samenzijn en ontmoeting. 

Een veilig zwemklimaat is, helaas, niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan het vergroten van acceptatie van LHBTIQ+’ers in de sport. Daarom zetten we ons deze avond extra in voor LHBTIQ+’ers, hun naasten en iedereen die zin heeft in een gezellige avond. We vullen de avond ook in met uitdagende, sportieve en leuke workouts als: FloatFit, Paaldansen, FloatFit Yoga (Balance), AquaKickboksen en natuurlijk heerlijke muziek! 

Uiteraard kun je ook gewoon lekker dobberen op roze opblaas flamingo’s, genietend van het feestje om je heen! Vanaf 19:15 uur staan de deuren voor je open. 

  

Wil jij ook bij deze mooie avond zijn? 

Reserveer dan je ticket via onze webkassa:

Wees er snel bij, want vol is vol!

 

Transzwemmen

Sporten voor, tijdens en na een transitieproces is heel belangrijk én een mooie manier om gelijkgestemden te ontmoeten. Trans Zwemmen heeft als doel om een gezellig zwemmoment te creëren in een veilige, besloten omgeving. Deelnemers mogen in zwemkleding komen waarin ze zich prettig voelen. Om een veilige, vertrouwde omgeving te kunnen waarborgen is het op dit moment niet toegankelijk voor -niet-transgender bezoekers. Je bent meer dan welkom op dit speciale moment! Het meenemen van een badjas of makkelijk zittende kleding wordt aanbevolen. Je kunt dan in deze kleding vanaf het kleedhokje naar het afgesloten doelgroepenbad lopen.

 

Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan het vergroten van de acceptatie van LHBTIQ+’ers in de sport. Een veilig (zwem)klimaat is, helaas, niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom bieden wij graag transgender en non-binaire personen de mogelijkheid om op een apart moment bij ons te komen zwemmen, in een veilige omgeving. 

Graag houden wij zo veel mogelijk rekening met ieders wensen. 
Help jij ons mee? Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in!