LHBTIQ+

Een veilig sportklimaat voor iedereen, daar gaan we voor!

Als regenbooggemeente vraagt Purmerend extra aandacht voor de LHBTI'ers in onze stad. Dit gebeurt in de regenboogweek in oktober. Spurd organiseert dan verschillende sportactiviteiten die in het teken staan van het bespreekbaar maken van seksuele- en genderdiversiteit. Natuurlijk stopt dit niet na een week, maar is het belangrijk hier het hele jaar aandacht aan te besteden. Want zo lang LHBTI'ers nog als 'anders' worden gezien, blijft dit nodig! Zo hijsen wij de regenboogvlag op belangrijke dagen voor de LHBTI- gemeenschap. Zo willen we laten zien dat iedereen welkom is. Natuurlijk hopen we dat veel sportverenigingen ons voorbeeld gaan volgen. 

 

Transzwemmen

Sporten voor, tijdens en na een transitieproces is heel belangrijk én een mooie manier om gelijkgestemden te ontmoeten. Trans Zwemmen heeft als doel om een gezellig zwemmoment te creëren in een veilige, besloten omgeving. Deelnemers mogen in zwemkleding komen waarin ze zich prettig voelen. Om een veilige, vertrouwde omgeving te kunnen waarborgen is het op dit moment niet toegankelijk voor -niet-transgender bezoekers. Je bent meer dan welkom op dit speciale moment! Het meenemen van een badjas of makkelijk zittende kleding wordt aanbevolen. Je kunt dan in deze kleding vanaf het kleedhokje naar het afgesloten doelgroepenbad lopen.

 

Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan het vergroten van de acceptatie van LHBTIQ+’ers in de sport. Een veilig (zwem)klimaat is, helaas, niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom bieden wij graag transgender en non-binaire personen de mogelijkheid om op een apart moment bij ons te komen zwemmen, in een veilige omgeving. 

Graag houden wij zo veel mogelijk rekening met ieders wensen. 
Help jij ons mee? Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in!

Swim Pride-aftermovie

Wegens groot succes komt er zeker weer een volgende editie van de Swim Pride! De avond stond in het teken van gezelligheid en samenzijn. Met deze activiteit willen wij bijdragen aan het creeëren van een veilig sportklimaat voor iedereen. Benieuwd naar deze mooi avond: de beelden zeggen genoeg!