Gezonde Sportomgeving

In de samenleving is steeds meer bewustzijn over gezonde voeding en leefstijl.  Recent inzicht is, dat leefstijl geen individuele keuze is, maar voor het overgrote deel wordt bepaald door een te veel aan verleidingen in de omgeving. Spurd zet zich daarom in voor ‘De Gezonde Omgeving’ voor de jeugd én volwassenen in Purmerend en Beemster. De sportclub, als verlengstuk van de maatschappij, is een uitgesproken plek waar men een positieve bijdrage kan leveren aan de gezonde omgeving. Leden komen regelmatig op de club en er is een sterke sociale structuur. Sportclubs zijn, wellicht onbewust, een belangrijke influencer op gebied van gezonde leefstijl.  

Als sportclub kan er met kleine stappen al mooi resultaat geboekt worden voor een gezondere sportomgeving. De gemeente helpt daar graag aan mee door verenigingen gratis een watertappunt aan te bieden. Dit zijn de voorwaarden:

1. Met de komst van het watertappunt wordt geen gratis limonade meer geschonken.

2. De overige stapjes die de vereniging wil maken op gezonde kantine en/of rookvrij en/of alcoholbeleid, worden vastgelegd in een intentieverklaring die beide partijen ondertekenen.

3. Spurd ondersteunt de vereniging bij de implementatie.

4. Er is een vaste contactpersoon “gezonde sportomgeving” waar Spurd contact mee onderhoudt over dit onderwerp. 

Meer weten? Neem contact op met verenigingsadvies van Spurd: verenigingsadvies@spurd.nl of 0299-418100.
Meer weten over wat de gezonde sportomgeving inhoudt? Kijk op Team:Fit – samen voor een gezondere sport (teamfit.nl)

 

Zij gingen je voor: