FietsEvent voor 60+

vrijdag, 13 mei, 2022

Er is net als de eerste keer in augustus 2021 veel te zien en leren over het fietsen op oudere leeftijd en over verschillende soorten fietsen. De bezoekers vonden het vorig jaar een gezellige en informatieve happening.

PROGRAMMA Spurd Doortrappen FietsEvent 2022, GRATIS toegankelijk
fietsen: activiteiten en informatie op één plek

11.00 uur tot 15.00 uur
IJs- en Inline-Skateclub Purmerend, Trimpad 10 (Wheermolen) in Purmerend     

Doorlopend zijn er activiteiten en kan men vragen stellen en informatie ophalen.
Voor rustmomenten en ontmoeting is er koffie en thee te koop.

11.30 uur
FietsFit training: kennismaking met FietsFit oefeningen.

12.30 uur
FietsFit training: kennismaking met FietsFit oefeningen.

13.00 uur
B
egeleide fietstour: fiets gezellig mee met de fietstour van ongeveer 20 kilometer door Purmerend en omgeving. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: info@spurd.nl of bel 0299-418100. Aanmelden is mogelijk tot en met donderdag 12 mei.

doorlopend
Oorwerk:
goede oren (én ogen) zijn van belang voor veilige deelname aan het verkeer, daarom is een gratis orentest mogelijk.

doorlopend
Uitdagend fietsparcours:
test uw fietsvaardigheid op het uitdagende fietsparcours. U krijgt tips hoe het beste om te gaan in bepaalde situaties of met obstakels. Behendigheid is samen met inschattingsvermogen belangrijk voor verantwoord en veilig fietsen.

doorlopend
Testrit elektrische fiets: 
Fietsspecialist Piet de Jongh laat de nieuwste elektrische fietsmodellen zien en geeft tips over welke fietstechnische onderdelen van belang zijn bij de keuze voor een elektrische fiets. Proefrit mogelijk.

doorlopend
Quick scan fietsvaardigheid: 
Fysiotherapeuten voor Purmerend beoordelen met een zogenoemde quick scan uw fietsvaardigheid. Wie de quick scan doet krijg meteen een aantal handige tips voor (verdere verbetering van uw) fietsvaardigheid.

doorlopend
Probeer een aangepaste fiets: f
ietsen zijn er in allerlei soorten en maten, bijvoorbeeld met een lage instap of in een andere stabiele uitvoering. Medipoint laat u vele fietsmodellen zien en u kunt door proberen ervaren hoe een aangepaste fiets kan helpen bij het Doortrappen/blijven fietsen, ook bij het klimmen der jaren.

doorlopend
Gemeentelijk loket WMO: deskundigen vertellen over hulpmiddelen en financiële ondersteuning voor de fiets om langer zelfstandig te kunnen functioneren. 

Een fietsspiegel is zeker voor oudere fietsers een belangrijke factor voor verantwoord fietsen en vergroot het zelfvertrouwen als verkeersdeelnemer. Er zijn voor bezoekers vele tientallen gratis fietsspiegels beschikbaar. Zolang de voorraad strekt zijn die verkrijgbaar inclusief gratis montage.

               

Manager Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl van Spurd Johan Ram:
‘Fietsen is gezond bewegen, bevordert zelfstandigheid en is leuk. Wie verantwoord blijft fietsen, komt zelfstandig nog eens ergens en fietsen met anderen is ook samen plezier hebben. Het Spurd Doortrappen FietsEvent brengt daarom voor zestigplussers activiteiten en informatie over fietsen op één plek bij elkaar!’