Doortrappen in Purmerend en Beemster!

Welkom! Veilig fietsen is plezierig fietsen en dat kan met Doortrappen! Doortrappen is een initiatief van de Vervoerregio Amsterdam, een samenwerking van vijftien gemeenten waaronder Purmerend en Beemster. Spurd gaat met een programma van activiteiten 60plussers in Purmerend en Beemster helpen zo lang mogelijk veilig en met plezier te (blijven) fietsen. Hierbij werkt Spurd samen met verschillende lokale organisaties/partners, waaronder De Jongh Fietsspecialist.

Klik op deze link voor een introductievideo.

Specialist Ouderen van Spurd Helen Kaptein was zaterdag 15 mei 2021 over de Fietsfit cursus Kijk ik Bike te horen op Radio Purmerend, klik hier voor het interview.

Fietsen is een beweegactiviteit die ervoor zorgt dat de Doortrapper, de fietser zich zelfstandig kan verplaatsen van A naar B. Samen fietsen is gezellig en ontspannend, fietsen is gezond en geeft een gevoel van vrijheid. Ook ervaren fietsers zijn door het ouder worden kwetsbaarder in het verkeer. Met het klimmen van de jaren neemt de kans op een ongeval toe.

Fietsen is een activiteit waar verschillende vaardigheden voor nodig zijn die aandacht en (regelmatig) oefening vragen. Denk aan vaardigheden voor (romp)balans, kracht, lenigheid, anticiperen en reactiesnelheid. Werken aan gezondheid en fitheid vergroot de kans op soepel en sterk kunnen blijven fietsen. Ook kleine aanpassingen aan de fiets kunnen helpen een leven lang te blijven fietsen. Spurd biedt met het programma Doortrappen! mogelijkheden met plezier en langer veilig door te trappen op de fiets. 

         
Heb je een vraag over Doortrappen in Purmerend en Beemster, heb je een idee of wil je graag samenwerken? Neem dan contact op met doortrappen@spurd.nl of bel (0299) 418 100 en vraag naar Helen Kaptein. 

Nieuwsgierig naar het initiatief Doortrappen! van de Vervoerregio Amsterdam? Kijk dan via deze link.