De Beweegmakelaar

 

Spurd introduceert de beweegmakelaar.

De beweegmakelaar van Spurd is op de hoogte van alle verschillende structurele activiteiten voor senioren in Purmerend.

De beweegmakelaar geeft beweegadvies en begeleidt senioren naar beweegaanbod in een woonwijk in Purmerend. Hij/zij verzorgt het warme contact tussen de arts/fysiotherapeut en de (begeleider van de) structurele beweegactiviteit. De verwachting is dat dit een drempelverlagend effect heeft op beweeggedrag. Daarnaast kan de vraag naar ontbrekend sport- en beweegaanbod geïnventariseerd worden.

Voor verwijzers

Bent u een (para)medische verwijzer die senioren op het spreekuur ziet die voor een betere gezondheid eigenlijk (meer) moeten gaan bewegen? Dan kunt u deze persoon verwijzen naar de beweegmakelaar van Spurd. 

Op locatie in de wijk wordt één op één besproken welke (on)mogelijkheden zich op sport- en beweeggebied voor dit individu voordoen. Er wordt een beweegadvies gegeven met het uiteindelijk doel iemand te motiveren en stimuleren tot blijvend  bewegen.

Monitoren

Wanneer de verwijzing naar de beweegmakelaar plaatsvindt nog tijdens een behandeltraject, kan het beweeggedrag van de verwezen persoon nog door verwijzers gemonitord worden vòòr afronding van de behandelsessie.  

Aanmelden

De verwijzer kan iemand aanmelden voor een consult met de beweegmakelaar door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt een bevestiging zodra het formulier door ons ontvangen is. 

Spurd neemt na ontvangst van de verwijzing binnen twee weken contact op met de betreffende persoon. Vervolgens wordt ook weer binnen twee weken een afspraak gemaakt bij de beweegmakelaar. De doorlooptijd van verwijzing tot consult is maximaal één maand.

 

Voor vragen kunt u e-mailen naar info@spurd.nl