Citytrainer

ONTDEK JE TALENT! WORDT CITYTRAINER

Heb je hart voor jouw stad?
Ben je gek op sport?
Barst je van de creatieve ideeën?

Niemand weet beter aan welke activiteiten er behoefte is, wat vernieuwend en uitdagend is en hoe je elkaar op de hoogte houdt dan jij zelf! Kom maar op met jouw sportieve, organisatorische en sociale talenten!

Wat is een Citytrainer?

Als Citytrainer ben je tussen de 14 en 23 jaar en heb je geleerd hoe jij je talent kunt inzetten. In samenwerking met anderen kun je sportactiviteiten voor je eigen wijk, stad of vereniging organiseren. De cursus Citytrainer helpt deelnemers zijn/haar sportieve, organisatorische en sociale talenten aan te scherpen en in te zetten.

Hoe word ik Citytrainer?

Citytrainers volgen een praktijkgerichte cursus die start met een training van een aantal bijeenkomsten. Doe je dat goed? Dan mag je de praktijk in bij een sportaanbieder, vereniging of instelling. Je bent na de cursus beter in staat om sportieve activiteiten en evenementen te organiseren en te begeleiden. Een Citytrainer zet zich in voor zijn of haar stad, vereniging, buurt of school. Zo draagt een Citytrainer bij aan sportieve en sociale stad!

Wanneer?
In april 2020 start er weer een nieuwe cursus. Heb je interesse? Twijfel je nog? Heb je vragen? Geen probleem! Mail ons via citytrainer@spurd.nl

Resultaat?
Je weet beter je weg te vinden in het sportveld. Je spreekt gemakkelijker bedrijven, verenigingen of instellingen aan wanneer je ruimte, advies of hulp nodig hebt bij je eigen creatieve plannen.

Hoe gaat het in zijn werk?

De cursus bestaat uit een training met zeven theoriebijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur. Je sluit de training af met een eindopdracht. Als deze succesvol is afgerond kun je van start in de praktijk onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Bij een (sport)aanbieder, vereniging of (culturele) instelling doe je 15 uur praktijkervaring op. Een Citytrainer wordt onder andere beoordeeld op houding, uitvoering en het verslag. Je sluit de training en praktijkperiode af met een spetterende einduitreiking van de certificaten. Hier geef jij een korte presentatie over jouw ontwikkeling als Citytrainer. Jij ontvangt als geslaagde deelnemer een certificaat en mag jezelf – Citytrainer – noemen.

Zet jouw talent in!

Als Citytrainer kun je jouw talent inzetten bij verschillende sportieve evenementen. Voor deze evenementen kun je terecht bij Spurd, je sportvereniging, maar misschien ook je oude middelbare school of jouw wijkcentrum. Ook wordt je als Citytrainer op de hoogte gehouden voor deelname aan diverse workshops, trainingen en (landelijke) Citytrainer-Events die speciaal voor Citytrainers worden georganiseerd.