home home over spurd nieuws subsidies maatschappelijke stages verenigings-ondersteuning vragen
 
SPURD SPURD
SPURD
Leeghwaterbad
sportactiviteiten

TOT EN MET 12 JAAR

VANAF 12 TOT 50 JAAR

50 PLUS

SPECIAL FORCES

MENSEN MET EEN BEPERKING

binnensportaccommodaties
sport- en speluitleen
evenementenkalender
brochures en formulieren
sportorganisaties/links
Zorg bewegen
Contactformulier
algemene voorwaarden
SpurdNet

Spurd Sport Recreatie Purmerend

Leeghwaterbad

Spurd

Bezoekadres:

Purmersteenweg 13 D

Postadres:

Postbus 1300

1440 BH Purmerend

Kvk: 41234194

Bank: NL43ABNA0975334883

Btw: NL0028.40.315.B01

E-mail
Telefoon  

(0299) 418 100

Activiteiten voor mensen met een beperking


Activiteiten voor mensen met een beperking


  

Om pdf-bestanden van bijvoorbeeld brochures te kunnen openen is het gratis programma Adobe Reader nodig. Klik hiervoor op het  plaatje links.

AANGEPAST SPORTEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING
Wie met een beperking wil gaan sporten moet weten wat de mogelijkheden zijn. Een overzicht (uitgebreider dan velen denken) van aangepaste sporten in Purmerend en in de regio is daarvoor handig. Soort en ernst van de beperking bepalen de sportmogelijkheden. Een beperking is geen belemmering, iedereen kan sporten!
Zie voor het overzicht van de sportmogelijkheden de digitale brochure Wegwijzer Aangepast Sporten (versie juni 2015; printen bestand: 36 pagina's).


PERSOONLIJK ADVIES AANGEPAST SPORTEN

Wie een beperking of handicap heeft en wil gaan sporten moet weten wat de mogelijkheden zijn in Purmerend en omgeving. Spurd is er ook voor persoonlijke advisering (contactformulier) over aangepast sporten voor mensen met een beperking!


ZWEMSAMEN: TEGEN VERDERE ONTWIKKELING GEHEUGENVERLIES 
dinsdag van 13.00 uur tot 14.00 uur   
Tegen de ontwikkeling van geheugenverlies - of dementie - kan medicatie helpen, maar volgens wetenschappelijk onderzoek heeft regelmatige bewegingstherapie of zwemmen hetzelfde resultaat. Spurd biedt dinsdagmiddag in het Leeghwaterbad met ZwemSamen een speciale zwemactiviteit die het langer zelfstandig functioneren in het dagelijks leven bevordert.


ZORGZWEMLES/ZORGLES: VOOR KINDEREN MET EEN BEPERKING
maandag van 17.15 uur tot 18.00 uur
Kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking moeten zich in water kunnen redden. Daarom biedt Spurd in het Leeghwaterbad ZorgZwemles of Zorgles. Het is een wekelijkse zwemles van 45 minuten met vanzelfsprekend extra aandacht voor elk kind. De omvang van de groep - maximaal vijf zwemleerlingen mét begeleid(st)ers - geeft de kinderen rust en dat draagt bij aan de concentratie.SPURD-AANGEPAST ZWEMMEN IN ZWEMBAD PRINSENSTICHTING
dinsdag van 19.00 uur tot 19.50 uur en van 19.50 uur tot 20.40 uur

Het Aangepast Zwemmen is er speciaal voor waterliefhebbers waarvoor warmer dan gewoon zwemwater gewenst is. Wie in het extra verwarmde water wil zwemmen heeft een medische indicatie van huisarts of fysiotherapeut nodig.


AANGEPAST SPORTEN BUITEN PURMEREND                             
Voor informatie over aangepast sporten buiten Purmerend en directe omgeving, maar in de provincie Noord-Holland, zie de website van Sportservice Noord-Holland.

 
Sportieve kinderuitjes
Sportieve bedrijfsuitjes

design door ipsis