JOGG - Jongeren Op Gezond Gewicht

Het doel van de samenwerkende organisaties in Jongeren Op Gezond Gewicht-Purmerend (JOGG-Purmerend) is gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Het doel is de stijging van overgewicht en obesitas bij jongeren om te zetten in een daling.

Overgewicht in Purmerend
In Nederland heeft ongeveer 1 op de 8 kinderen (12,5 procent) van 4 tot 16 jaar overgewicht. In Purmerend is dit 14 procent. Purmerend heeft op basis van deze cijfers besloten de bestrijding van overgewicht te kiezen als één van de speerpunten in het gezondheidsbeleid. Daarom is Purmerend sinds september 2012 JOGG-gemeente. In september 2015 is de balans opgemaakt van drie jaar JOGG-aanpak in Purmerend. De resultaten in de JOGG-wijken Overwhere en Wheermolen zijn positief: in 2014 is het aandeel 4-, 5- en 10-jarigen met overgewicht gedaald ten opzichte van 2011. Het aandeel 2-jarigen met overgewicht is gelijk gebleven. De factsheet vind je hier.

Lokaal samenwerken
JOGG-Purmerend wil bestaande initiatieven en interventies gericht op de preventie van overgewicht versterken, met elkaar verbinden en waar nodig nieuwe initiatieven starten. Zowel publieke als private partijen werken samen aan een gezonde omgeving voor de jeugd. 
 

JOGG Nieuwsbrief
De JOGG Nieuwsbrief informeert ongeveer één keer per twee maanden over de JOGG activiteiten in Purmerend.

Nieuwsbrief Jongeren Op Gezond Gewicht - Purmerend

december 2017

september 2017

juli 2017

mei 2017

december 2016

november 2016

juli 2016

april 2016

januari 2016

november 2015

september 2015

'Lekker in je life' in Purmerend:
Het programma 'lekker in je life' is een lokaal gecombineerd leefstijlprogramma voor ouders met kinderen van 6 t/m 12 jaar met overgewicht.

Cursus voor ouders:
Er zijn 13 lessen voor ouders. In de klas leert u samen met de andere ouders over gezonde voeding en beweging. U krijgt tips om uw zoon of dochter te helpen gezond te eten en meer te bewegen. Misschien is uw kind verdrietig omdat hij of zij dikker is dan andere kinderen in de klas. In de les leert u hoe u uw kind kunt helpen met dit probleem. De lessen worden gegeven door een pedagoog. Soms is er ook een dietiste aanwezig. Daarnaast zijn er individuele sessies met de kinderdietiste of de kinderfysiotherapeut.

Sportlessen voor kinderen:
Iedere week sport uw kind samen met de andere kinderen. De sportlessen worden gegeven door een sportcoach. Soms is er ook een kinderfysiotherapeut aanwezig. De sportlessen duren een half jaar.

Deelname aan het programma is gratis. Meer informatie over het programma en aanmelden vind je hier.

 

Meer informatie?
Voor meer informatie over JOGG Purmerend kunt u contact opnemen met de JOGG-regisseur van Spurd, Floor Volker via info@spurd.nl of maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.15 uur telefoon (0299) 418 100.
Algemene informatie over JOGG staat op de website van JOGG.